• Situatie Scheefstaande mast die duidelijk is aangereden door een motorrijtuig

Schade aan verlichting in de Gemeente Breda

Veel voorkomende schades zijn lichtmasten die aangetikt / aangereden worden door een auto

Voor gemeente Breda verhaalt NODR alle schades veroorzaakt aan de openbare verlichting.

Veel voorkomende schades zijn lichtmasten die aangetikt / aangereden worden door een auto. Hierdoor krijg je een situatie zoals afgebeeld op de foto.

Situatie

Scheefstaande mast die duidelijk is aangereden door een motorrijtuig.

Verhaalbaarheid

Door buurtonderzoek van NODR zijn wij achter de veroorzaker gekomen. NODR heeft de bewoners van de huizen, die staan rondom de lichtmast, benaderd of ze iets gezien hebben. Eén bewoner van het huis tegenover de lichtmast had het zien gebeuren. Een bedrijf uit Breda had een bezorging gedaan bij haar overburen. Na de aflevering van het pakket was hij van het oprit achteruit gereden om zo de weg weer op te gaan. De lichtmast die vlak naast de oprit staat had hij over het hoofd gezien en geraakt. Ze wist om welk bezorgingsbedrijf het ging. Door deze getuigenverklaring heeft NODR de veroorzaker kunnen achterhalen waardoor de gehele schade te verhalen was op diens verzekeringsbedrijf.

Inkomsten relatie

De geknikte lichtmast kon als verloren beschouwd worden. Het armatuur daarentegen was niet beschadigd en kon overgezet worden op de nieuw te plaatsten lichtmast. Daarnaast zijn er nog kosten gemaakt voor af- en aansluiting op de ondergrondse infrastructuur en voor bestratingswerkzaamheden. In totaal heeft NODR het volledige bedrag van de nieuw te plaatsen lichtmast van € 1.600,= verhaald voor gemeente Breda.

Andere cases