Aansluiting praktijksituatie

30 januari 2018

In één ochtend je kennis actueel.

Gemeente Beuningen heeft voor de gehele afdeling Beheer&Onderhoud een opleidingsbehoefte. De medewerkers van de buitenruimte willen ze meer kennis geven over aansprakelijkheid. Wanneer is de gemeente nu wel of niet aansprakelijk voor schade die een burger lijdt door een gebrek aan de weg. De incompany cursus 'wegbeheerdersaansprakelijkheid' van NODR was de oplossing.

De kennissessie 'wegbeheerdersaansprakelijkheid' wordt gegeven in een ochtend en de juridische theorie sluit optimaal aan bij de praktijksituaties binnen een gemeente. Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, interactief en gehouden door een jurist die zelf wettelijke aansprakelijkheden van gemeenten afhandelt.

Buitendienst en juristen spreken dezelfde taal!
Over het algemeen behandeld een jurist de aansprakelijkstelling. Voor een juiste beoordeling van de aansprakelijkstelling zal een jurist zich wenden tot de buitendienst. Dit voor het verzamelen van relevant gegevens en het verkrijgen van een volledig beeld van de situatie. De buitendienst ervaart deze vragen nog weleens als 'lastig'. Dit onbegrip ontstaat ook door een gebrek aan kennis over elkaars vak 'hoe verhoudt de juridische theorie zich nu tot de praktijk'. Hoe meer beide disciplines over elkaars vak weten, hoe meer begrip en hoe beter ze kunnen samenwerken. Een mooi bijkomend doel van deze kennissessie. En wat fijn dat NODR voor gemeente Beuningen hier een belangrijke bijdrage in kon leveren.

Samen met buurgemeenten
Gemeente Beuningen werkt veel samen met omliggende gemeenten. Naast de 13 buitendienstmedewerkers van gemeente Beuningen zelf waren er ook medewerkers van gemeente Heumen, Wijchen en Druten aanwezig op de kennissessie. 

Ook een incompany training?
Op 20 februari staat de incompany cursus 'wegbeheerdersaansprakelijkheid' bij gemeente Breda. Wilt u net als gemeente Beuningen en Breda een incompany cursus organiseren? Wij horen het graag. Bel met Jacquelien Kok, Commercieel Manager. Ze is te bereiken via 06 52 52 7657.