succesvolle samenwerking

18 april 2018

Schade verhalen levert bedrag van 15 miljoen euro op.

In 2017 heeft NODR zich weer maximaal ingezet voor gemeenten en provincies om schades veroorzaakt in de openbare ruimte daar waar mogelijk te verhalen. Ook dit keer met groot succes. De inspanningen van onze schade-experts hebben afgelopen jaar een totaalbedrag van maar liefst 15 miljoen euro aan verhaalde schades opgeleverd. Geld wat weer terug gaat naar gemeenten. Een fijn resultaat!

Samenwerken factor voor succes
We zijn dik tevreden met dit wederom prachtige resultaat. Een belangrijke factor in dit succesverhaal is de goede, intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers. De alertheid, inzet en het snel en correct handelen van de verantwoordelijke schademelders bij de gemeenten hebben mede geleid tot het succes.

Graag willen wij al onze opdrachtgevers nogmaals bedanken voor hun vertrouwen in ons en voor de prettige samenwerking. Wij zijn ervan overtuigd dat onze bundeling van krachten ook aankomend jaar weer zal leiden tot mooie resultaten op het gebied van schade verhalen!

Overzicht verhaalde schades 2017
Wij zijn expert in het verhalen van de volgende schadesoorten: openbare verlichting, wegen en verkeersborden, verkeersregelinstallaties, civiele kunstwerken, groen en milieu.

De tabel in de afbeelding maakt duidelijk dat de meeste schade in 2017 is geleden en verhaald in de openbare verlichting (53%), gevolgd door schade aan openbare wegen en verkeersborden (14%), milieu (14%) en verkeersregelinstallaties (11%). Dat openbare verlichting de allergrootste schadepost blijft voor gemeenten, is te wijten aan het enorm aantal lichtmasten (3,5 miljoen) in Nederland.

De kleinere schadeposten voor gemeenten zijn schade aan groen (5%) en de civiele kunstwerken (3%). Met groen bedoelen wij schade aan bomen, heggen, speelvelden, groenstroken, parken, rotondebeplanting en dergelijke. Onder civiele kunstwerken worden bruggen, tunnels, viaducten, onderdoorgangen en zodanig verstaan. Wist je dat de stad Rotterdam alleen al ruim 1.500 kunstwerken kent?

Toegevoegde waarde onafhankelijk expert
Nederland telt maar liefst miljoenen objecten in de openbare ruimte die onderhevig kunnen zijn aan schade. Het verhalen van veroorzaakte schade aan deze objecten is in de meeste gevallen een tijdrovend en intensief proces voor gemeenten.

Als onafhankelijk en objectief expert staan wij onze opdrachtgevers 24/7 met raad en daad bij om het complexe schadeproces te vergemakkelijken en schadekosten zo optimaal mogelijk te verhalen. Onze gestroomlijnde en efficiënte werkwijze levert onze opdrachtgevers onder andere tijdswinst, meer verhaalde schades en schade-inkomsten op. Ofwel ontzorging!

Meer informatie of kennismaken
Benieuwd wat wij voor uw gemeente (nog meer) kunnen betekenen? Neem contact op met Jacquelien Kok, Commercieel Manager, voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt haar bereiken via 06 52527657.