NODR heeft CO2-prestatieladder niveau 5

02 maart 2021

NODR neemt sinds 2020 deel aan de CO2-Prestatieladder. Een instrument dat ons helpt bij het reduceren van de CO2-uitstoot en het energieverbruik.

Midden 2020 behaalden wij het certificaat voor niveau 3 en zetten wij koers richting niveau 5. Eind 2020 hebben wij dit hoogste niveau bereikt en daar zijn wij zeer verheugd om.

CO2 footprint

Met het behalen van niveau 5 laten wij zien dat onze organisatie zich actief inzet om de CO2-footprint te verkleinen. Enkele aanpassingen die wij afgelopen periode hebben doorgevoerd in onze bedrijfsvoering:

  • Aanbrengen LED verlichting inclusief sensoren op kantoor.
  • Sturen op digitale informatievoorziening. Wij hebben een dashboard ontwikkeld waarmee onze klanten de status van schademeldingen 24/7 kunnen inzien. Daarnaast kunnen schades snel en eenvoudig worden gemeld via de NODR schade-app. Onze folders en brochures zijn digitaal beschikbaar via de website en via videobellen verzorgen wij presentaties voor klanten. Onze medewerkers hebben hiervoor de cursus ‘videobellen met impact’ gevolgd. Het elkaar digitaal ontmoeten blijven wij ook in de toekomst voortzetten.
  • Faciliteren mobiliteitsregelingen voor medewerkers, zoals het stimuleren van elektrisch rijden en met de fiets naar het werk.
Mobiliteitsregeling

Jacquelien Kok-Swartjes, Commercieel Manager bij NODR: “Sinds ik in een elektrische auto rijd, ben ik veel positiever geworden over het elektrisch rijden. Ik zag vooraf best wel op tegen de relatief beperkte actieradius, de oplaadmogelijkheden en het plannen van mijn autoritten. In de praktijk blijkt het opladen van de auto zeer eenvoudig. De auto voorziet mij van allerlei informatie over het laadproces alsook over de locatie van de (snel)laadpunten. Daarnaast zijn er apps beschikbaar die aangeven waar beschikbare laadpalen staan. De laadinfrastructuur is aanwezig door heel Nederland en de laadtijd van mijn auto is kort. Bovendien vind ik het elektrisch rijden erg aangenaam doordat de auto fluisterstil is. Ik kan het iedereen aanraden!”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het verder verkleinen van de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu blijft een belangrijk aandachtspunt. Het opgestelde CO2-reductieplan, waarin doelstellingen voor nu en de toekomst staan beschreven, helpt ons daarbij.

Meer weten over onze duurzame ambitie?

Neem contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.