Het jaar 2021 in vogelvlucht

07 februari 2022

Terugblik: wat zijn de mijlpalen van 2021?

We zijn alweer enkele weken onderweg in 2022 en dus is het hoog tijd om terug te blikken op 2021.

Afgelopen jaar bracht onze organisatie veel positieve ontwikkelingen. Ons team heeft erg hard gewerkt om al onze opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn en dat heeft geloond: klanten waarderen NODR met een rapportcijfer 8+. Daar ze we ontzettend blij mee, vooral in deze uitdagende tijd waarin werken en elkaar ontmoeten op afstand nog steeds de norm is.

Ook hebben we een flink aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen. Naast gemeenten werken we voor uiteenlopende private partijen die opereren in de openbare ruimte, zoals havenbedrijven, parkeerbedrijven, e-laadbedrijven en tankstations.

Ralph Groenendaal, directeur NODR: “Overheden en private partijen weten ons steeds vaker te vinden. Niet alleen voor het rechtmatig verhalen van schade in de buitenruimte, maar ook voor ondersteuning en advies aangaande wettelijke aansprakelijkstellingen. Wij hebben de juiste juridische kennis in huis en bovendien ruim dertig jaar ervaring in de branche. Indien gewenst, nemen wij onze opdrachtgevers al het werk uit handen. Ons streven is hen zo optimaal mogelijk van dienst te zijn, elke dag weer.”

Overzicht van ontwikkelingen in 2021:

  • Werkzaam voor ruim 190 gemeenten en 50 private partijen;
  • Maar liefst 91% van alle schades zijn gemeld met de NODR schade app;
  • Ruim 22,5 miljoen euro verhaald voor opdrachtgevers;
  • In totaal 243% meer verhaalbare schades op e-laadpalen gerealiseerd;
  • Gecertificeerd op niveau 5 van de CO2 prestatieladder, het hoogste niveau;
  • In totaal 14.500 schadeclaims behandeld;
  • Lancering WA Wijzer, een unieke webapplicatie die het juridisch correct beoordelen van wettelijke aansprakelijkstellingen makkelijker maakt;
  • Hoogst verhaalbare schadebedrag was € 154.166,-;
  • Uitbreiding juridisch team dat óók is gespecialiseerd in complexe schades.

Het rechtmatig verhalen van schade in de buitenruimte voor onze opdrachtgevers, en zo een bijdrage leveren aan een veilige buitenruimte, is onze drijfveer. Succesvol schade verhalen doe je samen en daarom zal ons team zich ook in 2022 maximaal inzetten voor alle opdrachtgevers om schades in de buitenruimte rechtmatig te verhalen.