Kennissessie in het gemeentehuis te Nijmegen

14 december 2016

NODR deelt haar kennis graag met haar relaties

Regelmatig organiseert NODR kennissessies over onderwerpen waar je mee te maken hebt en krijgt. De kennissessie is een efficiënte en leuke manier om je kennis bij te schaven en verdieping te zoeken. Door het interactieve karakter van de sessie is er tevens voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng.

NODR heeft recentelijk weer 2 kennissessies, in Nijmegen en Maastricht, over 'de verhaalbaarheid van verontreinigingsincidenten' afgerond. En met groot succes. Ook in 2017 gaan we de sessies over 'verontreinigingen' voortzetten op diverse locaties.

Wat komt er aan de orde in deze kennissessies?

Een vrachtwagen heeft een dieseloliespoor door de gemeente getrokken | Bij een ongeval is de weg besmeurd geraakt met olie | Er is asbest vrijgekomen nadat een brand heeft gewoed in een gebouw | Bij oogstwerkzaamheden is de weg bedekt geraakt met modder

Incidenten die zich voor kunnen doen binnen een gemeente. Hoe moet je dit schoonmaken? Kun je hiervoor de brandweer inzetten of vergt het reinigen een specialistisch aanpak? Mag de brandweer het eigenlijk wel schoonmaken? En als het opgeruimd/ schoongemaakt is, hoe ga je dan om met de kosten? Weet u dat veel van deze kosten gewoon verhaalbaar zijn!

Wilt u ook meer weten over de beheersbaarheid- en verhaalbaarheid van verontreinigingsincidenten? Laat het ons weten.