Medewerkers NODR topexperts door educatie

27 oktober 2017

NODR investeert in scholing werknemers

De wet en regelgeving in de verzekeringswereld is constant aan verandering onderhevig. Bijblijven qua kennisniveau is een absolute must om de juiste deskundigheid te kunnen blijven bieden aan klanten.

Ruim aandacht voor vakkennis, deskundigheid en ervaring

Inhoudelijke vakkennis is een vereiste om de belangen van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te kunnen blijven behartigen. Daarom koesteren wij de expertise van al onze medewerkers en dragen wij graag bij aan de verdere ontwikkeling van hun deskundigheid en ervaring. Dit doen wij onder meer door het organiseren van incompany trainingen en cursussen. Zo blijven onze medewerkers meegroeien met nieuwe en evidente ontwikkelingen in de markt.

Incompany cursus juridische aspecten van de motorrijtuigverzekering

Op dit moment volgen de schadebehandelaars en accountmanagers schade van NODR de incompany cursus juridische aspecten van de motorrijtuigverzekering.

In deze cursus leren onze medewerkers het overzien van de juridische aspecten en hoe deze juist toe te passen in het schadebehandelingsproces. Zo weten ze precies welke rol en houding schadebehandelaren van verzekeringsmaatschappijen aannemen en hoe ze hier het beste op kunnen anticiperen bij het indienen van schadeclaims. Dit vergroot de kans dat schadeclaims eerder en sneller goedgekeurd worden.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen tijdens de cursus:
- Aansprakelijkheidsrecht
- Vereisten wettelijke aansprakelijkheid
- Wetgeving aansprakelijkheidsschades
- Schadevergoedings-,bewijs- en vorderingsrecht
- Toekomstige (technologische) ontwikkelingen
- Wegenverkeerswet
- WAM-strik

Met de opgedane kennis kunnen onze schadebehandelaars en accountmanagers risico’s nóg beter inschatten en/of nauwkeuriger beoordelen wie aansprakelijk is voor een in het verkeer veroorzaakte of geleden schade.

Goed voorbereid is het halve werk

Dat weten wij bij NODR maar al te goed. Niet voor niets heeft NODR in 2016 een recordbedrag van 16 miljoen euro aan schade verhaald voor gemeenten. Dit is te danken aan de vakbekwaamheid van onze medewerkers die opdrachtgevers een schat aan deskundigheid en ervaring bieden en deze exact weten te benutten op de momenten dat het er écht toe doet. Met een vergroting van de verhaalbaarheid van schades als resultaat!