Schadeverhalen? Durft u het aan!

15 maart 2019

Ruim 10.000 schadeclaims met succes verhaald met een totaal schadebedrag van 15,9 miljoen euro.

NODR verhaalt schade in de openbare ruimte van diverse omvang en soorten. Van eenvoudig tot complex en van veelvoorkomend tot uiterst zeldzaam. In de ruim 30 jaar dat wij werkzaam zijn als onafhankelijk schadespecialist, hebben wij ontzettend veel schades de revue zien passeren. Nog steeds komen er jaarlijks nieuwe, interessante en uitzonderlijke schadegevallen bij. De reden hiervan is dat de inrichting van de buitenruimte continu in ontwikkeling is en blijft.

Waarom wij stiekem best trots zijn op 2018

Net als voorgaande jaren hebben wij ook afgelopen jaar onze opdrachtgevers zo optimaal mogelijk geholpen met het verhalen van schades. Resultaat? Meer dan 10.000 schadeclaims, met een totale gezamenlijke waarde van 15,9 miljoen euro, zijn met succes verhaald door onze experts. Een uitkomst die ons volop energie geeft om aankomend jaar wederom prachtige resultaten te boeken, voor én met onze opdrachtgevers.

Grote schade na aanvaring binnenvaartschip

Een van onze expertises is het verhalen van vaarschades. Hier ligt het aansprakelijkheidsvraagstuk in de meeste gevallen genuanceerd doordat meerdere partijen betrokken zijn. In 2018 werden wij door een van onze opdrachtgevers ingeschakeld bij een niet alledaagse vaarschade. Een binnenvaartschip was tegen een remmingwerk en vlotbrug gevaren.

Om de totale omvang van de schade zo nauwkeurig mogelijk te kunnen vaststellen, heeft uitvoerig toedrachtonderzoek zowel in het water als op het land plaatsgevonden. Denk hierbij aan het uitvoeren van een duikinspectie tot aan een inspectie van een verkeersbord op de hoek van de straat. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een verhaald schadebedrag van € 420.000,-.

Elke schade heeft een eigen verhaal

Het bijzondere aan ons vak, vinden wij, is dat elk schadeverhaal uniek is en daarom vraagt om de juiste expertise om zo de schade met succes te kunnen verhalen. Kleine schades zijn in onze ogen even belangrijk als forse schades. Iedere schade brengt immers een uitdaging met zich mee. Deze gaan wij altijd graag en vol vertrouwen aan samen met onze opdrachtgevers. Welk type schade het ook betreft, wij zijn absoluut van mening dat schade verhalen loont.

Sla de handen ineen met NODR

Benieuwd wat wij voor uw gemeente kunnen betekenen op het gebied van schade verhalen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Naast het verhalen van schades, kunt u ook bij ons terecht voor ondersteuning op het gebied van wettelijke aansprakelijkheid. Bekijk hier onze services.

Download onze GRATIS schade app.