Oog voor alle schades

03 juli 2020

Schades scherp in het vizier

Een bestuurder van een motorrijtuig heeft op een kruising schade veroorzaakt aan een verkeerslicht en een lichtmast. Ook is er motorolie gelekt uit het voertuig en op het wegdek terechtgekomen als gevolg van de aanrijding. De schadeveroorzaker is bekend, het verhalen van het schade-incident is in dit geval appeltje eitje. Of toch niet?

Incidenten waarbij meerdere objecten beschadigd raken, bijvoorbeeld bij aanrijdingen op kruispunten, komen herhaaldelijk voor. Vaak zijn dan verscheidene partijen betrokken zijn bij het herstel van de schade. Denk aan:
1- een aannemer voor het herstellen van het verkeerslicht
2- een aannemer voor het vervangen van de lichtmast, en
3- een incidentmanagementbureau voor het reinigen van het wegdek

Het verhalen van de schade is daardoor meestal complexer dan vooraf gedacht, ook als de veroorzaker bekend is.

Helicopterview NODR brengt gemeenten verder
Het verzamelen van alle relevante informatie en voldoende bewijslast vormt meestal de grootste uitdaging zodra er meerdere partijen bij betrokken zijn. Elke partij focust namelijk op de schade die zijzelf moeten herstellen. Hierdoor kan het gebeuren dat relevante details over het hoofd worden gezien. De gemeente krijgt dan uiteindelijk niet alle schade vergoed.

NODR kijkt als onafhankelijk expert tot in detail naar alle afzonderlijke aspecten die beschadigd zijn geraakt en ook naar het totaalplaatje. Is echt alles meegenomen in de schade? Of mist er nog iets? Niet alleen de grote schades, maar juist ook de kleine schades behoren te worden meegenomen. En niet enkel de materiële schade, maar ook het aantal werkuren dat ermee gemoeid is, is van belang. Niets wordt aan het toeval overgelaten zodat de volledige schade wordt verhaald.

Betere afhandeling dankzij één aanspreekpunt
Alle schade die door een aanrijding veroorzaakt is, maakt samen een verhaalbare schade. In plaats van meerdere (verhaalbare) schadedossiers die met elkaar verband houden, bundelt NODR alle schades samen en maakt er één overzichtelijk totaaldossier van. Zo kan de complete schade in één keer worden verhaald.

Doordat wij alle schades aan de buitenruimte verhalen veroorzaakt met of door een motorrijtuig, kunnen wij optreden als vast aanspreekpunt. Dit maakt het voor gemeenten niet alleen veel makkelijker, ook zorgt het voor een helder en efficiënt schadetraject.

Hulp nodig met het verhalen van schades in uw gemeente?
Neem contact met ons op!