Vacature: Schadebehandelaar

22 maart 2022

Maak het verschil als schadebehandelaar voor gemeenten!

Vacature: Schadebehandelaar

Wat is onze missie?

Objecten in de openbare ruimte worden aangereden en gesloopt. Dit kosten gemeenten en provincies (en dus uiteindelijk alle Nederlanders) handenvol geld. Het zorgt ook nog eens voor een onprettige- en onveilige leefomgeving. Het is belangrijk dat deze schades snel worden hersteld en dat de kosten die hiermee gemoeid zijn worden verhaald, liefst op de veroorzaker. Overheden en beheerders van de openbare ruimte kunnen dit zelf organiseren of uitbesteden aan NODR.

NODR is gespecialiseerd in het verhalen van schades aan wegmeubilair. Wij verzorgen het gehele administratieve- en juridische proces van schadeverhaal. Als NODR onderscheiden wij ons doordat we dit juridisch correct, digitaal efficiënt en tegen lage(re) kosten afwikkelen. Wij zijn met 30 enthousiaste collega’s en zitten in Amsterdam.

Wat zoeken we?

We zoeken een leuke collega die er veel voldoening in schept om veroorzakers van schades te achterhalen en er voor zorgt dat de schade door de juiste partij wordt betaald. Je bent een teamplayer, sympathiek, slagvaardig en geeft niet snel op. Je vindt het leuk om digitaal- en dossiermatig te werken. Je werkt geconcentreerd aan de digitale dossiers, je bent nauwkeurig, gestructureerd en je houdt je aan de deadlines. Ook ben je flexibel en houd je in de gaten waar hulp nodig is in het team en ben je bereid collega’s te helpen. Onze kernwaarden zijn:

  • Sympathiek
  • Deskundig
  • Slagvaardig
  • Verbeteren
  • Verantwoordelijk

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het hele verhaalproces; registreren van de schademelding, verzorgen van buurtonderzoek en contact met derden (o.a. politie) om de veroorzaker te achterhalen. Je zorgt ervoor dat het dossier compleet is en het wettig en overtuigend bewijs klopt. Daarna maak je de claim en vordering op en dien je die in bij de verzekeraar of - als de veroorzaker onbekend is - bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Binnen 3 maanden ben je in staat om de 1e fase van de dossierbehandeling zelfstandig uit te voeren. Dat betekent dat je zelfstandig de juiste beslissingen neemt in de voortgang van een dossier, dat je weet welke informatie nodig is om een onderbouwde schadeclaim in te kunnen dienen bij de schade-vergoedende partij. Binnen 6 maanden ben je in staat om het financiële aspect van de schadeclaim samen te stellen. Je maakt zelfstandig een schadeclaim op die voorzien is van het wettig- en overtuigend bewijs en een onderbouwde schadespecificatie en dient deze in bij de schade-vergoedende partij.

Je krijgt binnen de functie veel vrijheid om deze uit te voeren, bijvoorbeeld om je werk goed te combineren met privé. We spreken wel een meetbare prestatie af. We doen dit met een aantal key performance indicatoren die we periodiek bespreken. De KPI’s van deze functie zijn: (1) realiseren van een tevreden klant, (2) aantal afgewerkte dossiers per periode en (3) kwalitatief juiste claims.

Welke ervaring heb je?

Wij vinden wie je bent belangrijker dan wat je hebt geleerd. Wij zoeken een collega die het leuk vindt om de hierboven beschreven functie goed in te vullen. Een must is een goede beheersing van Microsoft Office (Word en Excel), goede rekenvaardigheid en administratieve ervaring. Je bent niet bang om mensen te bellen, werkt grondig en beheerst het Nederlands in woord en geschrift. Ervaring op het gebied van schadeafwikkeling is een pre maar geen must. Wij zullen je opleiden in ons vakgebied.

Wat bieden we?

NODR is gevestigd aan de Overschiestraat 59a in Amsterdam en kent een professionele, open en informele cultuur. Je komt te werken in een team met enthousiaste collega’s. Wij stimuleren medewerkers met ambitie en mogelijkheden voor training en persoonlijke ontwikkeling zijn er voldoende. We beschikken over goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling.

Wat te doen bij interesse?

Mail je CV naar Ralph Groenendaal via ralph@nodr.nl met in de onderwerpsregel de referentie ‘vacature schadebehandelaar’. We plannen dan een telefonische afspraak in om nader kennis te maken.