Gebruikers beheren

Wie heeft toegang tot welke gegevens?

Een belangrijke taak van een systeembeheerder is het up-to-date houden van de gebruikers van de applicatie. Zo dient u te voorkomen dat het account van een oud-medewerker nog gebruikt kan worden bij uitdiensttreding. Of bij een wisseling van contractpartner moet u alle leden van een nieuwe organisatie toe laten en alle leden van de oude organisatie de toegang ontzeggen.

Via systeeminstellingen kan een beheerder naar het gebruikers-menu. Hier vindt u verschillende weergaven. Standaard opent dit menu op de actieve gebruikers.

Nieuwe gebruikers verschijnen hier in de weergave ‘onbeoordeeld’. De beheerder moet beoordelen of dit akkoord is en moet de gebruiker een rol en organisatie toekennen. Kies opslaan en de nieuwe gebruiker ontvangt een e-mail dat hij aan de slag kan. Ook kan de beheerder kiezen om een gebruiker te verwijderen. Deze functie is enkel voor gebruikers die niet toegelaten dienen te worden in MijnNODR.

Tip: Vul van te voren ‘actief tot’ in, als u weet dat een gebruiker vanaf die dag niet meer in MijnNODR mag. Zo kan u de werkzaamheden omtrent gebruikers beheren plannen.

Moet je dit menu continu in de gaten houden?
Nee! De systeembeheerders ontvangen notificaties wanneer een nieuwe gebruiker toegang wil hebben tot MijnNODR.

Lees meer over rollen en rechten.

Veelgestelde vragen

Wie is de systeembeheerder (en kan dus rollen en rechten wijzigen)?

Degenen die bij ons bekend zijn als primaire contactpersonen, zijn aangewezen als (systeem)beheerders. Daarnaast kan het IT-team van NODR u ook helpen met het wijzigen van rollen en rechten.