Verlichting

Nederland telt 3,5 miljoen lichtmasten en daarvan worden er nogal eens een aantal aangereden

Schade aan verlichting

Schade aan de openbare verlichting wordt het meest geclaimd bij de verzekeraar of het Waarborgfonds.

Dat is niet zo vreemd…een op de tweehonderd lichtmasten wordt jaarlijks aangereden. Dat zijn er ongeveer 17.500! Wij verdiepen ons doorlopend in laatste technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van led, lichtmanagement en datacommunicatie. Hierdoor worden onze kostencalculaties eigenlijk altijd 1:1 geaccepteerd door het Waarborgfonds en verzekeraars.

Onze expertise

NODR investeert doorlopend in kennis. Dat is noodzakelijk. Er zit namelijk steeds meer techniek in de openbare verlichting. Lichtmasten worden meer en meer gebruikt om apparatuur in en op te plaatsen t.b.v. data collectie en uitwisseling (Smart City– oplossingen). Het verhalen van schade aan lichtmasten wordt daardoor wel complexer, mede omdat lichtmasten technologisch hoogwaardiger worden. En noodzakelijker, vanwege de hogere kosten die er mee gemoeid zijn!

Elke schade zijn verhaal

NODR werkt zowel voor de gemeente, eigenaar van de verlichting, als voor de onderhoudspartners van de gemeente, die contractueel het beheer en onderhoud van de verlichting uitvoeren. Daarnaast werken we ook voor particuliere opdrachtgevers als havenbedrijven en universiteiten. We zien jaarlijks heel wat schades voorbij komen, alle met hun eigen verhaal.

Wij zijn van elke schade thuis

NODR is Nederlands’ enige echte specialist in het verhalen van schades in de buitenruimte. Wij verhalen bijna alle soorten schades in de openbare ruimte; van schade aan lichtmasten tot schade aan groen, kunstwerken en zelfs vaarschades. NODR kan als specialist alle andere schadesoorten meenemen. Bijvoorbeeld wanneer niet alleen de lichtmast beschadigd is, maar ook de berm of het straatwerk. Goed geregeld!

Uw contactpersoon

Linda van Zijverden

Teamcoordinator
Stuur een bericht

Bekijk ook