E-laadpalen

De prognose is dat elektrisch rijden de komende jaren blijft toenemen

Elektrische laadpunten

De groei van elektrisch rijden zal ook een groei in het aantal schades aan laadpunten betekenen.

De prognose is dat elektrisch rijden de komende jaren blijft toenemen. De groeiende vraag naar elektrische voertuigen, door particulieren, leaserijders en bedrijven, vraagt om een deugdelijke elektrische (laad-)infrastructuur met een goede spreiding over Nederland. Inmiddels zijn er tienduizenden laadpalen en -punten geplaatst voor stekkerauto’s door het gehele land.

Steeds meer gemeenten voorzien in de behoefte van openbaar toegankelijke laadpalen, laadpunten en (snel)laadstations. Vanzelfsprekend nemen dergelijke innovatieve oplossingen risico’s en hogere kosten met zich mee. Elektrische laadpunten zijn, net als andere objecten in de buitenruimte, gevoelig voor schade veroorzaakt door motorvoertuigen. Beschikt uw gemeente of provincie over zogeheten e-laadpunten? Bent u zich bewust van de risico’s die de opmars van elektrisch rijden met zich meebrengt in uw gemeente of provincie? Weet u wat de consequenties zijn voor het schadeverhaal wanneer er schade ontstaat aan een elektrische laadpaal of -station?

Uw contactpersoon

Jim Holman

Accountmanager
Stuur een bericht

Geïntegreerd in bestaande openbare verlichting

Daarnaast is in opkomst dat de laadpalen gebruik gaan maken van de bestaande elektrische infrastructuur van de openbare verlichting. Niet alleen kan de uitrol van de laadpalen hierdoor worden versneld, ook zorgt het hergebruik van deze infrastructuur voor lagere kosten en helpt dit de overlast voor omwonenden te beperken.

Dit soort inventieve ontwikkelingen in de buitenruimte vragen om een solide en compleet schadeverhaalproces. Hoogwaardige oplossingen brengen immers hogere kosten met zich mee. Ook maken ze het proces van schade verhalen complexer.

Onze expertise

NODR is bekend met diverse nieuwe technologieën en innovatieve toepassingen, zoals e-laadpunten voor elektrische voertuigen, en de gevolgen voor het verhalen van schade voor de overheid. Indien gewenst nemen wij u het schadeverhaalproces deels of volledig uit handen. Bij NODR bent u ervan verzekerd dat innovatieve technologische toepassingen altijd worden meegenomen in kostencalculaties. Zo weet u precies waar u aan toe bent en worden de juiste kosten verhaald op de schadeveroorzaker.

De voordelen op een rij:

  • Deskundig advies van schade-expert met ruime kennis van schade verhalen e-laadpunten
  • Verzekerd van volledige kostencalculatie
  • Heldere technische en juridische onderbouwing
  • Tijdswinst
  • Kostenbesparing

Hulp of advies nodig bij het verhalen van schade aan elektrische laadpalen, laadpunten en (snel)laadstations? neem contact op of mail ons info@nodr.nl.

NODR werkt ook voor private partijen bij schade verhalen aan e-laadpunten.

Wij zijn van elke schade thuis

NODR is Nederlands’ enige echte specialist in het verhalen van schades in de buitenruimte. Wij verhalen bijna alle soorten schades in de openbare ruimte; van schade aan lichtmasten tot schade aan groen, kunstwerken en zelfs vaarschades. NODR kan als specialist alle andere schadesoorten meenemen. Bijvoorbeeld wanneer niet alleen de lichtmast beschadigd is, maar ook de berm of het straatwerk. Goed geregeld!

Bekijk ook