Kunstwerken

Alleen Rotterdam kent al meer dan 1.500 kunstwerken

Schade aan civiele kunstwerken

Civiele kunstwerken maken deel uit van de fysieke infrastructuur waar planmatig beheer en onderhoud voor nodig is om ze goed te houden.

Het gaat hier om bouwwerken als bruggen, viaducten, tunnels, onderdoorgangen, steigers, kademuren en damwanden of aanmeervoorzieningen zoals dukdalven, meerpalen en remmingwerken. Civiele kunstwerken zijn er in alle soorten en maten en ze zijn gemaakt van verschillende materiaalsoorten. Je hebt bijvoorbeeld bruggen van hout, staal, metselwerk, aluminium en kunststof.

Onze expertise

Ook voor het verhalen van schade aan zoveel verschillende soorten en maten van kunstwerken heeft NODR behoorlijke vakkennis opgebouwd. NODR heeft een schil van deskundigen waarin autoriteiten in hun vakgebied zitten die wij kunnen raadplegen en waarmee wij kunnen overleggen als er meer technisch inhoudelijke kennis nodig is. Zodat wij in elke schade over de best mogelijke informatie voor de beoordeling en opstelling van de schadeclaim.

Uw contactpersoon

Ronny de Wit

Schade expert
Stuur een bericht

Iedere schade zijn verhaal

Een bonte verzameling bouwwerken, waaraan de schade groot kan zijn. Ze kunnen rotten, verzakken en scheuren. En ze raken beschadigd door ongelukken, omdat ze onderdeel uitmaken van het vaar- en weggennetwerk. Bijvoorbeeld wanneer een voertuig te hoog is voor een brug of tunnel en zich klem rijdt, een vrachtwagen die de kraan niet naar beneden heeft gedaan, of een voertuig dat tegen de staander van een brug aan rijdt. Ook brugleuningen worden vaak aangereden.

Wij zijn van elke schade thuis

NODR is Nederlands’ enige echte specialist in het verhalen van schades in de buitenruimte. Wij verhalen bijna alle soorten schades in de openbare ruimte; van schade aan de wegen en borden tot schade aan groen, kunstwerken of lichtmasten. NODR kan als specialist alle andere schadesoorten meenemen. Bijvoorbeeld wanneer niet alleen de het civiele kunstwerk beschadigd is, maar ook de berm, het straatwerk of de lichtmast. Goed geregeld!

Bekijk ook