Machinale reiniging

Verhaalbare verontreiniging veroorzaakt door een motorrijtuig

Bij machinale reiniging hebben wij het over een verhaalbare verontreiniging die veroorzaakt is met of door een motorrijtuig. Denk hierbij aan olie op de weg, modder, ernstige bermsporen, verloren lading, verf, enzovoort.

Wij kunnen het volledige bedrag verhalen mits de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig. Belangrijk voor de verhaalbaarheid is het aanleveren van goede foto’s als bewijs en inzicht in het ingezette materieel en personeel. Een goed ingericht incidentmanagement draagt bij aan het optimaliseren van de verhaalbaarheid van de gemaakte kosten.

Onze expertise

De kosten die bij het opheffen van een milieuschade gepaard gaan zijn vaak aanzienlijk. Gemeenten laten bij verontreiniging vaak veel geld liggen, omdat de schade niet wordt verhaald. NODR heeft een goede track record opgebouwd met het verhalen van milieuschades in opdracht van derden. Wij kunnen snel bepalen of de schade verhaalbaar is en ondersteunen bij het achterhalen van de veroorzaker. Te zake kundige partijen worden ingeschakeld om het op te ruimen. Ook deze kosten kunnen verhaald worden. De opgestelde incidentrapporten van deze partijen kunnen bij NODR aangeleverd worden. Vanaf dat moment neemt NODR voor u de zaak volledig uit handen.

Uw contactpersoon

Henk Lorsé

Accountmanager
Stuur een bericht

Elke schade zijn verhaal

Ieder gemeente heeft te maken met verontreiniging van het wegdek. Zeker wanneer het aantal verkeersbewegingen hoog is. Dan is de kans op verontreiniging als gevolg van een ongeval, een defecte auto, of verlies van lading het grootst. Het reinigen van het wegdek is verhaalbaar. Net als verontreiniging van de berm door bijvoorbeeld olie, dat in de berm raakt of stroomt. Verontreinigingen kunnen niet zomaar opgeruimd worden. Er is specialistische kennis nodig en vaak is het noodzakelijk dat speciaal materieel wordt ingezet (bijvoorbeeld ZOAB-reiniger, een veegzuigwagen, wegdekreiniger of Hydrovac).

Wij zijn van elke schade thuis

NODR is Nederlands’ enige echte specialist in het verhalen van schades in de buitenruimte. Wij verhalen bijna alle soorten schades in de openbare ruimte; van milieuschade tot schade aan groen, lichtmasten, kunstwerken en zelfs vaarschades. NODR kan als specialist alle andere schadesoorten meenemen. Bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk, wanneer niet alleen het wegdek vervuild is, maar ook de lichtmast beschadigd is en de berm of het straatwerk. Goed geregeld!

Bekijk ook